Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارش‌های بهاری در استان فارس که از روزهای ابتدایی فروردین شروع شده تاکنون خسارت جانی و مالی به همراه داشته است و این بارش‌ها همچنان نیز ادامه دارد. ۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۸ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سامانه بارشی که در روزهای ابتدایی فروردین ماه در استان فارس فعال بود، سبب جاری شدن سیل در برخی از شهرستان‌های استان به ویژه در جنوب شد به گونه‌ای که 5 نفر نیز در این میان جان خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خسارت 6400 میلیارد ریالی به کشاورزی 

این بارندگی و کاهش دما خسارت‌های زیادی نیز به بخش کشاورزی استان فارس زده است به گونه‌ای که به گفته جعفر صبوری‌پور، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس سرمای بهاره تاکنون به کشاورزی 11 شهرستان این استان، بیش از 6400 میلیارد ریال خسارت وارد کرده است.

به گفته وی سطح خسارت دیده محصولات زراعی حدود 25 هزار هکتار و محصولات باغی بیش از 20 هزار هکتار است که در محصولات زراعی و باغی شهرستان‌های آباده، اقلید، بوانات، سرچهان، خرمبید، سپیدان، ارسنجان، کوار، جهرم، کازرون و رستم ایجاد خسارت کرد.

براساس اظهارات صبوری‌پور محصولات زراعی خسارت‌دیده شامل گندم، جو، کلزا، حبوبات، جالیز و صیفی‌جات و محصولات باغی خسارت دیده شامل پسته، انار، گردو، زردآلو، هلو و سیب است.

شهرهای پر بارش استان فارس 

این امر در حالی است که از روز گذشته سازمان هواشناسی استان از ورود یک سامانه بارشی جدید همراه با هشدار سیل خبر داده است. بر این اساس این سامانه از روز جمعه 8 فروردین ماه آغاز شده و تا دوشنبه 11 فروردین ماه ادامه دارد. 

آنچه هواشناسی استان فارس از میزان بارش تا صبح امروز اعلام کرده است؛ میانگین بارندگی استان فارس در سال زراعی جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 320.2 میلی‌متر بوده که این میزان در سال زراعی گذشته 310.4 میلی‌متر بوده است. 

بارش‌های سنگین در خراسان جنوبی/ سیلاب 10 میلیارد تومان به زیرکوه خسارت زدخبری خوش برای ‌سیستانی‌ها / پیش‌بینی ورود موج دوم سیلاب افغانستان به منطقه / هامون سیراب می‌شودمردم اخطاریه‌های هواشناسی را جدی بگیرند/ رودخانه‌های هرمزگان سیلابی می‌شود

براساس تحلیل سازمان هواشناسی درصد تغییرات بارندگی سال جاری نسبت به میانگین بارندگی سال زراعی گذشته در مدت مشابه 3 درصد کاهش را نشان می‌دهد. این در حالی است که مدیریت بحران استانداری فارس نسبت به بروز سیل در استان در پی بارش‌های جدید هشدار داده است. 

تا صبح امروز در سال زراعی جاری شهرهای فیروزآباد با 571.5، سپیدان با 519.2، قیروکارزین با 478، لامرد با 418.9، ممسنی با 413.8 و جهرم با 411.4 میلی‌متر بیشترین میزان بارندگی را داشته‌اند. 

رصد 100 نقطه کلیدی شیراز برای جلوگیری از سیل 

میزان بارندگی شیراز تا صبح امروز 308.1 میلی‌متر بوده و شهرداری شیراز از آمادگی برای مقابله سیل احتمالی خبر داده است. به گفته آرش فرج‌زاده، قائم مقام شهردار شیراز در 100 نقطه کلیدی که ورودی آب به جداول و کانال‌های اصلی شهر است، نیروهای شهرداری به صورت تمام وقت برای رفع هرگونه آبگرفتگی مستقرهستند.

وی همچنین از لایروبی 492 هزار متر جداول روباز، کانال‌های روبسته و لوله‌های کاروگیت، 2700 چاه جذبی محدوده شیراز و 27 کیلومتر مسیل  برای مواجهه با بارش‌های بهاری خبر داد.

براساس اظهارات فرج‌زاده مناطق آسیب‌پذیر مثل سعدی و دروازه قرآن به صورت ویژه رصد می‌شوند و همه نیروها و تجهیزات شهرداری در حالت آماده‌باش هستند تا بارندگی را کنترل کنند. همچنین در صورت افزایش شدت بارندگی با هماهنگی پلیس راهور کنارگذرها مسدود می‌شوند.

براساس پیش‌بینی هواشناسی استان روز جمعه این سامانه نقاط شمالی و مرکزی استان را درگیر کرده است. در روز شنبه کل استان به ویژه نیمه غربی، مرکزی و جنوبی درگیر است و بین 20 تا 50 میلی‌متر پیش‌بینی بارندگی شده است. 

روز یکشنبه کل استان به ویژه نقاط جنوبی، مرکزی و شمال غرب استان با این سامانه درگیر است و پیش‌بینی 30 تا 60 میلی‌متر بارندگی شده است. همچنین در روز پایانی این سامانه در دوشنبه جنوب شرق استان با بارش 5تا 15 میلی‌متر بارندگی درگیر این سامانه است. 

آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها، برخورد صاعقه، لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید و اختلال تردد در محورهای مواصلاتی از آثار این سامانه است که به همین منظور هواشناسی استان نسبت به این موارد هشدار داده است. 

انتهای پیام/424/ش

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هواشناسی استان استان فارس سال زراعی میلی متر پیش بینی بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۷۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: حدود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی وجود دارد که سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در سطح استان گفت: سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد که از  ۱۴۰۲ تاکنون با توجه به آخرین بارش‌های صورت گرفته ۲۵ میلیون متر مکعب آبگیری داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به بارش‌های اردیبهشت حدود ۱۷ میلیون مترمکعب از ۲۵ میلیون متر مکعب مربوط به بارش‌هاش اخیر بوده است.

نصرآبادی افزود: سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی در بارندگی‌های چند روز اخیر حدود ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب را مهار کردند که از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

وی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم اظهار کرد: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است. سیلابی شدن بارش ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: طی این بارندگی ها دو بندسار که متعلق به این اداره کل نبوده، شکسته و خساراتی به بار آورده است لذا توصیه می‌شود قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شون تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند.

وی بیان کرد: خشکسالی از نظر منابع زیرزمینی دچار مشکل بوده ولی از نظر مرتع امسال سال خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سامانه بارشی و سرد بهاری در راه مازندران
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • شدت بارش‌ها در فارس موجب بروز خسارت کشاورزی شد / ورود سامانه جدید بارشی
  • ادامه بارش های بهاری امروز و فردا در برخی مناطق فارس
  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • آمادگی برای مدیریت بارندگی و ماندآب احتمالی در اهواز